Glābēji "Maximā" nokļuvuši līdz sarežģītām konstrukcijām;bīstamības dēļ pārtrauc glābšanas darbu

Sagruvušajā Zolitūdes lielveikalā "Maxima" glābējiem no kopējā aptuveni 1500 kvadrātmetrus lielā iegruvuma vēl ir jāpārbauda aptuveni 300 kvadrātmetri, aģentūrai LETA pastāstīja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Glābēji ir nokļuvuši līdz ļoti sarežģītām konstrukcijām un pārsegumiem, kuru demontēšana var radīt draudus glābējiem, jo tie var radīt trešo nogruvumu. Tāpat nestabils ir grīdas segums, tāpēc pašlaik uz laiku ugunsdzēsēji glābšanas darbus ir pārtraukuši, lai pieņemtu lēmumu par tālāko rīcību. Tāpat tiek gaidīts, lai paliek gaišāks un būtu labāka redzamība.

Šobrīd uz vietas atrodas aptuveni 130 glābēji.

Ugunsdzēsējiem atturas prognozēt, vai zem drupām vēl atrodas cilvēki.

Jau ziņots, ka, ataustot rītam, Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 52, bet divi bojāgājušie aizvien nav atpazīti. Starp bojāgājušiem ir trīs ugunsdzēsēji.

Piektdienas vakarā no sabrukušā lielveikala "Maxima" slimnīcā ar acs traumu tika nogādāts kāds Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks, līdz ar to kopumā kopš traģēdijas brīža hospitalizēti 11 ugunsdzēsēji. Vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam hospitalizētas 29 personas, vēl vairākiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Lielveikals "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā daļēji sabruka ceturtdienas vakarā.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais