Līdz šim rītam sagruvušajā veikalā atrasti 52 bojā gājušie

© F64

Šorīt īsi pirms sešiem Zolitūdē sagruvušā veikala "Maxima" drupās atrasts vēl viens mirušais. Līdz ar to bojā gājušo skaits sasniedzis 52 cilvēkus, bet ievainoto -36.

Jau ziņojām, ka vakar vēlu vakarā glābšanas darbu laikā viens no glābšanas darbos iesaistītajiem ugunsdzēsējiem guva acs traumu un tika nogādāts slimnīcā. Glābšanas darbu laikā iepriekš bojā gājuši 3 glābēji un 10 hospitalizēti. Iebrūkot jumtam kopumā ievainoti 35 cilvēki no kuriem 28 nogādāti slimnīcā. 

Policija informē, ka joprojām nav identificēti divi upuri un lūdz atsaukties ikvienu, kam kopš traģēdijas nav izdevies sazināties ar kādu no tuviniekiem. Ar policiju var sazināties pa telefonu 110, zvanot tiek aicināts nosaukt iespējamā cietušā personas datus un pazīmes, kas varētu ļaut viņu identificēt – dzimumu, vārdu un uzvārdu, īpašas pazīmes, iespējamo apģērbu, kā arī atstāt savu kontaktinformāciju.

Glābšanas darbi joprojām turpinās, tomēr cerības atrast gruvešos vēl kādu apraktu cilvēku ir nelielas.

Traģēdijas vietā cilvēki noliek ziedus un svecītes, kas šonakt degušas arī daudzu apkārtējo māju logos. 

No šodienas valstī izsludinātas trīs dienu sēras. Pirmdien pulksten desmitos no rīta iedzīvotāji tiek aicināti ievērot klusuma brīdi bojā gājušo piemiņai.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais