Latvija sēro par traģēdijā bojāgājušajiem

Lai pieminētu ceturtdienas vakarā Zolitūdē notikušās traģēdijas upurus, šodien visā Latvijā sākas trīs dienu sēras.

Jau ziņots, ka valdība vakar  ārkārtas sēdē nolēma izsludināt trīs sēru dienas - 23.novembrī, 24.novembrī un 25.novembrī. Visā Latvijā pie ēkām jāizkar valsts karogi sēru noformējumā, turklāt pirmdien, 25.novembrī, plkst.10 visā valstī notiks klusuma brīdis.

Saistībā ar sērām atcelti daudzi kultūras, izklaides un sporta pasākumi. Arī iedzīvotāji ir aicināti nerīkot izklaides pasākumus. 

Rīgas Domā turpināsies aizlūgumi par Zolitūdes nelaimē cietušajiem un viņu ģimenēm, informē Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

Rīgas Doma baznīcā plkst.12 notiks aizlūgumu svētbrīdis. Dievnams būs atvērts jau no plkst.10 visiem, kuri meklēs vietu, lai turpinātu lūgt par traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Godiņš stāstīja, ka katram šajā situācijā ir jādara viss iespējamais, lai palīdzētu cilvēkiem grūtajā brīdī.  Rīgas Doms būs atvērts vismaz līdz plkst.17.

Kā ziņots, ceturtdien, 21.novembrī, Rīgā, Priedaines ielā, sagruva veikals "Maxima". Traģēdijā gāja bojā un cieta vairāki desmiti cilvēku.

Apstiprināta informācija par 52 cilvēku nāvi. Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. 

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais