Traģēdijā kāds bērns zaudējis abus vecākus

© F64

Rīgas Bāriņtiesa piektdien saņēmusi jau vienu aizbildnības pieteikumu par bērnu, kurš ceturtdien traģēdijā lielveikalā "Maxima" zaudēja abus vecākus, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice.

Viņa sacīja, ka aizbildnību uzņemties vēlas bojā gājušā bērna tēvabrālis. Bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs arī apliecināja, ka ir apzināts viens gadījums, kad bērns zaudējis abus vecākus. Viņš sacīja, ka nākamnedēļ bāriņtiesa sāks izvērtēt, vai aizbildnību tēvabrālim var piešķirt, vai bērns pats to vēlas un citus apstākļus.

Ja to nevarēs, tad esot saraksts ar vairāk nekā desmit audžuģimenēm, kuras gatavas pieņemt bērnus, kam bojā gājuši tuvinieki. Krasnogolovs teica, ka bērns patlaban ir drošībā un ar viņu strādā arī psihologi.

Kā ziņots, lai iedzīvotāji varētu informēt pašvaldību par palīdzību, kas viņiem nepieciešama, un saņemt par to informāciju, Rīgas Sociālais dienests Baznīcas ielā 19/23, pirmajā stāvā, strādās arī sestdien un svētdien no plkst.10 līdz 16. Tāpat brīvdienās darbosies arī Labklājības departamenta bezmaksas informatīvais tālrunis 80005055, pa kuru varēs saņemt informāciju gan par to, kur saņemt palīdzību, gan par iespēju palīdzēt un ziedot cietušo ģimenēm.

Ja negadījuma rezultātā ģimene ir palikusi bez iztikas līdzekļiem, Rīgas Sociālais dienests lems par tūlītējas palīdzības piešķiršanu 40 latu apmērā. Sociālā dienesta darbinieki nedēļas nogalē norādītajā laikā būs sazvanāmi pa tālruni 67105048. Jautājumi par turpmāko palīdzību cietušo vai bojāgājušo tuviniekiem tiks risināti nākamnedēļ darba dienās darba laikā no 8.30 līdz 17, katru gadījumu izvērtējot individuāli.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā Rīgā sabruka lielveikals "Maxima", kas atrodas Zolitūdē, Priedaines ielā. Vispirms ēkai iebruka jumts, bet pēc tam sagruva arī siena. Traģēdijā gāja bojā un tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Līdz šim apstiprinājusies informācija par 50 cilvēku nāvi, trīs no viņiem bija ugunsdzēsēji-glābēji.

Nelaimes iemesli pagaidām ir neskaidri. Notikušo izmeklē Valsts policija. Tikmēr zem drupām vēl tiek meklēti cilvēki.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais