Simtiem cilvēku noliek ziedus un sveces pie sagruvušā veikala

© F64

Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, šovakar simtiem iedzīvotāju turpina pulcēties pie sagruvušā lielveikala "Maxima" drupām, kur joprojām strādā glābēji.

Kā novēroja aģentūra LETA, atnākušie iededz svecītes un liek tās zemē pie dzeltenajām norobežojošajām barjerām, kas apjož veikala teritoriju.

Zolitūde šovakar ietīta biezā miglā, bet gruveši ir izgaismoti ar jaudīgiem prožektoriem. Tajos aizvien strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.

Blakus notikuma vietai brīvprātīgie iznēsā pīrādziņus, ar kuriem var cienāties ikviens klātesošais. Kāds vīrietis, kurš piedāvā pīrādziņus, aģentūrai LETA paskaidroja, ka tos viņam iedevuši policisti. Kurš šos pīrādziņus cepis vai pircis, neesot zināms.

Ap sabrukušo veikalu turpina darboties arī pieci lielgabarīta celtņi un cita tehnika, tostarp traktors un ekskavators, novēroja aģentūra LETA.

Pašlaik glābēji ir attīrījuši lielveikala "Maxima" ieeju un lielāka cilvēku grupa, kas pulcējas pie tās, gaida, kad lielgabarīta celtņi sāks atbrīvot iegruvušās lielveikala iekštelpas no lielākajiem gružiem.

Klātesošie cilvēki ir ļoti mierīgi. Traģēdijas vietā pulcējušies dažāda vecuma ļaudis, tostarp arī vairākas ģimenes ar bērniem. Piemēram, apkārtējo māju iedzīvotāji ir iznesuši ārā krēslus, uz kuriem var apsēsties vecāka gada gājuma cilvēki, kas pulcējušies pie policijas izvietotā nožogojuma.

Tāpat apkārtējo māju iedzīvotāji cilvēkiem nes segas, siltu tēju, pašu ceptas picas un citus ēdienus.

Tuvējās ielās sabiedriskais transports kursē, taču privātajam transportam satiksme ir slēgta, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, ceturtdien vakarā Rīgā sabruka lielveikals "Maxima", kas atrodas Zolitūdē, Priedaines ielā. Vispirms ēkai iebruka jumts, bet pēc tam sagruva arī siena. Traģēdijā gāja bojā un tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Līdz šim apstiprinājusies informācija par 50 cilvēku nāvi, trīs no viņiem bija ugunsdzēsēji-glābēji.

Nelaimes iemesli pagaidām ir neskaidri. Notikušo izmeklē Valsts policija. Zem drupām vēl arvien tiek meklēti cilvēki.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji joprojām var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais