Liela brīvprātīgo, kas vēlas palīdzēt traģēdijā cietušajiem, atsaucība

Atbildīgie dienesti stāsta, ka daudzi cilvēki vērsušies pie viņiem piedāvājot palīdzību darbā sabrukušajā lielveikalā "Maxima".

Glābēji interesentus aicina sazināties ar Rīgas domes sociālo dienestu. 

Tāpat daudzi asinsdonori šodien nodevuši asinis cietušajiem.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka šobrīd asiņu ir pietiekami un aicina sekot informācijai savā mājaslapā vai interesēties pa bezmaksas telefonu 8000 0003. Mediķi norāda, ka cietušajiem asinspārliešana varētu būt nepieciešama arī tālākā ārstēšanas procesā un aicina asinis ziedot arī turpmākajās nedēļās.

Portālā "Ziedot.lv" jau saziedoti vairāk kā 45 000 lati traģēdijā cietušajiem. Organizācija ir atvērusi arī ziedojumu tālruni 90006385. Viens zvans uz labdarības tālruni maksā vienu latu. Atsaucoties uz iedzīvotāju interesi arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka ziedojumus cietušajiem iekšlietu sistēmas darbiniekiem var pārskaitīt uz Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības(LIDA) ziedojumu kontu Swedbank: LV20HABA0551030396547; Reģ. Nr. 50008164341.

Tikmēr LNT ziņas informēja, ka daži tuvējās apkārtnes jaunieši nolēmuši palīdzēt cietušo tuviniekiem, kas joprojām pie sagruvušā veikala gaida ziņas par saviem tuviniekiem. Jaunieši izdalījuši viņiem tēju un maizītes. Viens no puišiem stāstīja, ka viņa draugs 18 stundas gaidījis ziņas par bojāgājušo krustmāti. Tāpēc viņš vismaz kaut kā vēlējies palīdzēt šajā traģēdijā cietušajiem.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais