Lai piedāvātu palīdzību traģēdijā cietušajiem, aicina zvanīt uz pašvaldības bezmaksas tālruni

Cilvēkus, kuri vēlas piedāvāt palīdzību Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, var zvanīt uz bezmaksas tālruni 80 005 055.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, patlaban daudzi cilvēki, piedāvājot palīdzību, zvana uz numuriem, kas domāti informācijas sniegšanai par cietušajiem. Tas ļoti apgrūtina iespējas veikt operatīvo darbu.

Vienlaikus Bukša izteica pateicību visiem, kas piedāvā palīdzību, un aicināja viņus zvanīt pa tālruni 80 005 055.

Savukārt "Ziedot.lv" ziedojumu tālrunis, lai palīdzētu traģēdijā cietušajiem, ir 90 006 385. Maksa par zvanu ir viens lats.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Kā ziņots, Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz piektdienas plkst.18 atrasti 48 bojāgājušie.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā "Reģi" notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais