Aicina palīdzēt tuviniekiem, kuri joprojām gaida ziņas pie "Maxima" Zolitūdē

Pie lielveikala "Maksima" Zolitūdē arvien pulcējas daudz cilvēku, kas gaida ziņas par saviem tuviniekiem. Tikmēr virkne jauniešu apkopojuši informāciju, par to, kas šiem cilvēkiem noderētu gaidīšanā, vēsta portāls lsm.lv

Aicina palīdzēt, nesot karstu ūdens, tēju vai kafiju. Maizītes, vai ko ēdamu, ko var uzlikt sviestmaizēm.  Kā arī segas (tās jau nes, līdz ar to nav zināms vajadzīgais apjoms).

Jau ziņots, ka Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.18 atrasti jau 48 bojāgājušie, informē Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Seši no bojāgājušiem vēl nav atpazīti.

Jau ziņots, ka policija glābējiem pēc videonovērošanas kameru ierakstiem izveidojusi cietušo iespējamās atrašanās vietu karti. Lai palīdzētu efektīvāk atrast cietušos, izmantojot veikala videonovērošanas kameru ierakstus, Kriminālistikas pārvaldes darbinieki ir izveidojuši karti, pēc kuras policija noteikusi aptuvenās vietas tirdzniecības centrā, kur īsi pirms nogruvuma bija atradušies apmeklētāji. Karti šobrīd izmanto glābēji.

Kā nepilnas 22 stundas pēc Zolitūdes traģēdijas aģentūrai LETA atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere, ar katru minūti samazinās cerības sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrast izdzīvojušus cilvēkus.

Policija joprojām aicina atsaukties iespējamo cietušo tuviniekus, kuriem nav izdevies sazināties ar saviem radiem. Policija aicina zvanīt uz tālruņa numuru 110 un nosaukt iespējamā cietušā datus un pazīmes - dzimumu, vārdu un uzvārdu, īpašas pazīmes, iespējamo apģērbu, kā arī atstāt savu kontaktinformāciju.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais