Sēru dienās pārceļ virkni teātru izrāžu, koncertu un sporta pasākumu

Solidarizējoties ar situāciju valstī, saistībā ar Zolitūdes traģēdiju izsludinātajās sēru dienās - 23.novembrī, 24.novembrī un 25.novembrī - Rīgas teātros, koncertzālēs tiks pārceltas paredzētās izrādes, koncerti, liecina informācija.

Latvijas Nacionālā teātrī šajās dienās plānotās izrādes ir pārceltas uz citiem datumiem - 23.novembrī paredzētā "Mī... Mālēt" būs skatāma 29.janvārī, 24.novembrī iecerētā "Tik mīla vien" - 10.janvārī, bet iestudējums "Laulāts un brīvs", ko bija plānots demonstrēt 25.novembrī, būs skatāms 27.janvārī. "Lūgšana resnajai tantei" no 23.novembra ir pārcelta uz 18.decembri, bet "Galvas maiņa"- no 24.novembra uz 2.decembri. Ar iegādātajām biļetēm būs iespējams nākt uz pārceltajām izrādēm vai arī tās nodot teātra kasē.

Savukārt Dailes teātrī atcelti būs svētdien iecerētie Intara Busuļa koncerti "Cita©", bet svētdien repertuārā esošās Dailes teātra izrādes paliks. Pirmdien Mazajā zālē netiks rādīta joku luga "Preilenīte".

Jaunā Rīgas teātra (JRT) repertuārā izmaiņu nebūs - izrādes "Ilgu tramvajs" un "Rupucis" notiks. 

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudējuma "Trokšņi aiz skatuves" pirmizrāde tiek pārcelta no 23. un 24. novembra pārcelta uz decembri, un Mazajā zālē skatāmā "Tikšanās lai arī notika, bet..." ir atcelta. 

Savukārt "Dirty Deal Teatro" teātrī atcelta gan šovakar plānotā pirmizrāde iestudējumam "Nobiedē mani!", gan 24.novembrī plānotās izrādes.

Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Anda Dzenīte aģentūrai LETA pastāstīja: tā kā Leļļu teātris ir teātris bērniem, repertuārā izmaiņas plānotas nav. "Taču, ja cilvēki šajās dienās nevēlēsies doties uz teātri, viņi var vērsties teātra administrācijā vai kasē, un mēs būsim pretimnākoši," sacīja Dzenīte.

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 23.novembrī un 24.oktobrī paredzētās izrādes - Bendžamina Britena opera "Spēlēsim operu "Mazais skursteņslauķis"!", Pētera Čaikovska balets "Riekstkodis" un mūzikas un sajūtu izrāde "Cantando y amando" - nenotiks, liecina LNO presei izplatītais paziņojums.

Grupa "Instrumenti" pēc ilgstošas apspriešanās nolēmusi rītvakar, 23.novembrī, koncertzālē "Palladium" plānoto koncertu pārcelt uz otrdienu, 26.novembri, aģentūru LETA informēja grupas pārstāve Līva Pētersone.

 Latvijas Hokeja federācija (LHF) atcēlusi visas 23., 24. un 25.novembrī plānotās spēles Latvijas virslīgas čempionātā un Latvijas jaunatnes meistarsacīkstēs.

Šajā laikā bija plānotas trīs Latvijas čempionāta cīņas - sestdien "Kurbads" komandai bija plānots uzņemt "Ozolnieki"/"Monarch" un "Daugavpils" vienībai bija jātiekas ar "Zemgale"/LLU, bet pirmdien tika plānots mačs starp "Rīga"/"Prizma" un "Zemgale"/LLU komandām. Par atcelto spēļu norises laikiem tiks paziņots otrdien.

Tikmēr Latvijas Basketbola savienība (LBS) nolēmusi gaidāmās spēles neatcelt. 

Savukārt Latvijas Florbola savienība (LFS) paziņojusi, ka arī visu Latvijas čempionātu spēles gaidāmajās sēru dienās pārceltas netiks.

LBS mačos un florbola cīņās valsts karogs zālēs tiks izkārts sēru noformējumā, bet pirms spēlēm, spēļu laikā, spēļu pārtraukumos un pēc spēlēm nenotiks nekādi izklaidējoši priekšnesumi un karsējmeiteņu uzstāšanās. Tāpat pirms spēlēm tiks ieturēts klusuma brīdis, godinot bojāgājušo piemiņu.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdienas vakarā, darba dienas noslēgumā, daļēji sabrūkot lielveikalam "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, gājuši bojā vairāk nekā 40 cilvēki. Tā kļuvusi par lielāko traģēdiju atjaunotās Latvijas vēsturē. Saistībā ar notikušo valdība šodien ārkārtas sēdē nolēmusi izsludināt trīs sēru dienas - 23.novembrī, 24.novembrī un 25.novembrī.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais