Liepājā šodien pārbaudītajos būvobjektos pārkāpumus nekonstatē

Pārbaudēs, ko saistībā ar Rīgas lielveikalā notikušo traģēdiju šodien divos Liepājas būvobjektos veica pašvaldības būvinspekcija, pārkāpumi nav konstatēti, aģentūru LETA informēja Liepājas Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Būvinspekcija Liepājā apsekoja divus objektus, kur pašlaik notiek būvdarbi un vienlaikus ēkas tiek ekspluatētas, - Liepājas Reģionālo slimnīcu un 1.ģimnāziju. Bīstamas situācijas netika konstatētas.

Speciālisti pārbaudīja, vai tiek ievēroti visi normatīvi un vai būvdarbu veicēji un būvuzraugi seko tam, lai nerastos bīstamas situācijas, kas var apdraudēt ēku konstrukciju stiprību un nestspēju.

Šajos objektos notiek siltināšanas darbi, kas tomēr nav salīdzināmi ar situāciju veikala "Maxima" ēkā Zolitūdē Rīgā, kur notika jumta daļu pārbūve.

Pēc sarunām ar celtnieku pārstāvjiem no būvsabiedrības "RBSSKALS", kas Liepājas reģionālās slimnīcas telpās veic rekonstrukcijas 3. un 4.kārtas būvdarbus, kā arī būvobjekta apskates klātienē un dokumentācijas pārbaudes, būvinspekcija secinājusi, ka objektā pašlaik nav bīstamu apstākļu, kas var ietekmēt ēkas nesošo konstrukciju un mezglu drošību.

Celtnieku uzmanība pārbaudes laikā papildus vērsta uz to, lai nevietā netiktu uzkrāti būvgruži, celtniecības materiāli, iekārtas, kā arī akcentēja nepieciešamību nodrošināt, lai būvobjektā nevarētu iekļūt nepiederošas personas.

Arī 1.ģimnāzijā, kur notiek telpu renovācija un fasādes remonts, celtnieku jeb SIA "UPTK" pārstāvju uzmanība tika vērsta uz to, lai netiktu uzkrāti kādi materiāli un būvgruži vai veiktas darbības, kas var mazināt konstrukciju drošību un apdraudēt cilvēkus.

Jau ziņots, ka Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ("Liepājas partija) šorīt uzdeva Liepājas Būvvaldei apsekot visus Liepājas sabiedriskos objektus, kuros ikdienā pulcējas liels skaits iedzīvotāju, un pārliecināties, ka šo ēku būvkonstrukcijas nerada draudus apmeklētājiem, kā arī šīs ēkas tiek izmantotas atbilstoši ekspluatācijas noteikumiem. Tāpēc būvvalde piektdien ir sākusi arī apkopot informāciju par visu pašvaldības un sabiedriskas nozīmes ēku apsaimniekotājiem vai īpašniekiem.

Nākamnedēļ būvvalde gan no īpašniekiem, gan no apsaimniekotājiem, kuru īpašumā vai valdījumā ir lielveikali, kultūras un izglītības iestādes, viesnīcas un citi objekti, pieprasīs sniegt informāciju par to, kā notiek šādu ēku ekspluatācija, kā viņi veic pārbaudes, lai nodrošinātu konstrukciju stiprību un izturību un kāda ir signalizācijas ierīču un ārkārtas situāciju apziņošanas sistēmu funkcionalitāte.

Nākamajā nedēļā būvinspektori Liepājā plāno turpināt apmeklēt citus būvobjektus, kuros pašlaik notiek celtniecības darbi.

Jau ziņots, ka Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti jau 45 bojāgājušie, no tiem astoņi vēl nav atpazīti.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais