Zem "Maxima" drupām gājusi bojā arī Iekšlietu ministrijas Informācijas centra darbiniece

Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijā gājusi bojā arī Iekšlietu ministrijas Informācijas centra darbiniece, līdz ar to kopumā šajā nelaimē miruši četri iekšlietu nozares darbinieki, aģentūrai LETA pastāstīja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Darbiniece veikalā bija ieradusies kā apmeklētāja.

Jau ziņots, ka zem veikala drupām gāja bojā trīs ugunsdzēsēji - Rīgas reģiona pārvaldes 5.daļas komandiera kapteinis Vilnis Šteinītis, Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas inspektora dežuranta vada komandieris virsleitnants Edgars Reinfelds un Rīgas reģiona pārvaldes 1.daļas ugunsdzēsējs-glābējs kaprālis Sergejs Ižiks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA iepriekš teica, ka hospitalizēti tika desmit ugunsdzēsēji, vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.17 atrasti jau 47 bojāgājušie.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais