Lietuva saistībā ar Latvijas traģēdiju svētdien izsludina sēras

Lietuvas valdība piektdien ārkārtas sēdē nolēmusi saistībā ar traģēdiju Rīgas lielveikalā "Maxima" svētdien izsludināt sēru dienu arī savā valstī.

Šai dienā pie Lietuvas valsts un pašvaldību iestādēm un citām iestādēm, organizācijām un uzņēmumiem, kā arī dzīvojamiem namiem tiks izkārti Lietuvas valsts karogi ar sēru zīmi.

Kā pastāstījis Lietuvas valdības vicekanclers Remigijs Motuzs, svētdiena izraudzīta tādēļ, ka glābšanas un meklēšanas darbi vēl nav beigušies, turklāt svētdien daudzi cilvēki apmeklē dievkalpojumus, kur tiks aizlūgts par bojāgājušajiem.

Viņš piebildis, ka Lietuva Latvijai centīsies palīdzēt arī praktiski. "Nav šaubu, mēs gribam atbalstīt Latviju. Valdības sēdē tika runāts arī par to, lai savu palīdzību vēlreiz piedāvātu Ugunsdzēsības un glābšanas departaments, Veselības aizsardzības ministrija, veselības aprūpes iestādes," norādījis Motuzs.

Kā ziņots, Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas departaments naktī vērīgi sekojis situācijai un jau piedāvājis nosūtīt uz Latviju savu starptautiskās palīdzības komandu, bet no Latvijas kolēģiem saņemta atbilde, ka pagaidām šāda palīdzība nav vajadzīga.

Lietuvas sabiedrība piektdien intensīvi dzīvo līdzi Latvijā notikušajai nelaimei, visos medijos galveno vietu ieņem ziņas par šo traģēdiju un aculiecinieku liecības. Daudzi interneta komentētāji raksta, ka ir satriekti par notiekošo, un izsaka dziļu līdzjūtību brāļu tautai.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā sabrukušā lielveikala drupās līdz šim atrasti 43 bojāgājušie, tostarp trīs glābēji. Cietuši ir 38 cilvēki.

Saistībā ar notikušo Latvijas valdība šodien ārkārtas sēdē nolēmusi izsludināt trīs sēru dienas - 23.novembrī, 24.novembrī un 25.novembrī.

Svarīgākais