Zolitūdē traģiski bojā gājušo sarakstu nepublicēs

© F64 Photo Agency

Zolitūdē sabrukušajā lielveikalā "Maxima" bojā gājušo cilvēku saraksts netiks publiskos, aģentūrai LETA teica iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

To aizliedz Fizisko personu datu aizsardzības likums. Atbildīgie dienesti un Iekšlietu ministrija šo jautājumu ir pārrunājuši un centušies maksimāli palīdzēt atrast cietušo un bojā gājušos tuviniekus.

Maksimāli ātri esot publiskoti tālruņu numuri, pa kuriem var zvanīt, lai meklētu cietušos. Esot aptaujāti cilvēki, kuri meklē savus radus un draugus. Atrodot un identificējot cietušos un bojāgājušos, maksimāli ātri tuvinieki par to tiek informēti.

Kā ziņots, policija jau no rīta paziņoja, ka dažu mirušo personas pagaidām nav noskaidrotas, tāpēc tuviniekus policija aicina zvanīt pa tālruņa numuru 110. Policija lūdz iedzīvotājus nosaukt iespējamā cietušā datus un pazīmes - dzimumu, vārdu un uzvārdu, īpašas pazīmes, iespējamo apģērbu, kā arī atstāt savu kontaktinformāciju.

Aģentūra LETA gan pārliecinājās, ka interneta vietnē "nekropole.info" ir publicēts nepilnīgs bojāgājušo personu saraksts un kā avots minēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Svarīgākais