Glābšanas darbi lielveikalā "Maxima" turpināsies vēl vismaz diennakti

© F64 Photo Agency

Glābšanas darbi ceturtdienas vakarā sabrukušajā lielveikalā "Maxima" turpināsies vēl vismaz diennakti, pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Ministrs arī piebilda, ka resursi darbiem ir pietiekami un uz valdības ārkārtas sēdi plkst.12 atbildīgie dienesti sagatavos visus nepieciešamos resursu pieprasījumus.

Kozlovskis norādīja, ka acīmredzot negadījums ir noticis, jo ir pārkāpta kāda no būvniecības normām.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Normunds Plēgermanis stāstīja, ka strādāt negadījuma vietā ir ļoti bīstami, bet darbi turpinās. Arī viņš atklāja, ka glābšanas darbi varētu turpināties vēl vismaz diennakti, un norādīja, ka patlaban ir grūti pateikt, cik cilvēku varētu būt zem drupām. Pēdējie dati liecina, ka aptuveni 30.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.10.15 atrasti 26 bojāgājušie, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka līdz plkst.8 apkopotā informācija liecina, ka no negadījuma vietas kopumā bija hospitalizēti 28 cilvēki, bet septiņiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA teica, ka hospitalizēti desmit ugunsdzēsēji, vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

Svarīgākais