Ārvalstu presē plaši atspoguļots traģiskais negadījums Rīgā

© F64 Photo Agency

Ārvalstu presē plaši atspoguļots traģiskais negadījums Rīgā, kur, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, bojā gājuši vairāki desmiti cilvēku.

Par postošo nelaimes gadījumu vēsta visas lielākās preses aģentūras AFP, "Reuters", AP, DPA, lielākie globālie ziņu telekanāli CNN un BBC, publikācijas par "Maxima" veikala sabrukšanu iekļaujot pasaules karsto ziņu lentē.

Notikumus atspoguļo arī neskaitāmi laikraksti un ziņu portāli Krievijā, ASV, Lielbritānijā un daudzās citās pasaules valstīs, nemitīgi atjaunojot ziņas ar jaunāko informāciju par upuru skaitu un nelaimes apmēriem.

Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.9.30 atrasti 25 bojāgājušie, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka līdz plkst.8 apkopotā informācija liecina, ka no negadījuma vietas kopumā bija hospitalizēti 28 cilvēki, bet septiņiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele aģentūrai LETA teica, ka hospitalizēti desmit ugunsdzēsēji, vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

Svarīgākais