Cilvēki joprojām pie "Maximas" drupām gaida savus radiniekus

© F64 Photo Agency

Šorīt Zolitūdē, pie sabrukušā lielveikala "Maxima" drupām cilvēki jau 14 stundas gaida ziņas par saviem tuviniekiem, kuri šobrīd visticamāk atrodas gruvešos.

Kā novēroja nra.lv, apkārt "Maximai" satinušies segās stāv vairāki desmiti cilvēku, kuri ar cerību gaida jebkādas ziņas no glābējiem. Aļona stāsta, ka ar vīru iegājusi veikalā pusstundu pirms traģēdijas. Viņi abi iepirkušies, un tad gājušie pie kasēm, kad pēkšņi dzirdēja grāviena, līdzīgu troksni un tad pēkšņi viļņveidīgi sāka brukt griesti.

Aļona ar vīru sadevušies rokās un skrējuši izeju, ka trieciena vilnis sievieti aiznesis uz priekšu pie durvīm un atšķīris no vīra. Ar savainotu kāju viņai izdevies izkļūt no veikala, bet savu vīru viņa vairs nav redzējusi. Tagad viņa stāv pie nožogojuma un joprojām cer, ka viņas vīrs tiks atrasts dzīvs.

Savukārt Ņina pie veikala gaida savu 40 gadus veco dēlu Andreju. Viņš vakar vakarā aizgājis uz veikalu iepirkties un nav atgriezies. Ņina netic, ka viņas dēls ir gājis bojā. Pie veikala atrodas arī 14 gadus vecais Hermanis, kurš kopš vakardienas vakara gaida savu māti Inesi. Sieviete ieskrējusi veikalā tikai uz īsu brīdi, bet, kur viņa ir šobrīd, nav zināms.

Cilvēkus pie lielveikala pamazām pārņem bezcerība, tomēr cilvēki ir mierīgi un neizpauž savus pārdzīvojumus skaļi. Pūlī ātri izplatās jebkādas baumas par notikušo veikalā. Šobrīd cilvēki vairs nevar sazvanītu nevienu no saviem radiniekiem, kuri atrodas veikalā zem drupām.

Svarīgākais