Stradiņa slimnīcā nogādāto lielveikalā cietušo dzīvībām briesmas nedraud

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā no sabrukušā lielveikala "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, nogādāti 11 cietušie, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā.

Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle pastāstīja, ka pieci no cietušajiem ir stacionēti, bet pārējie pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas palaisti mājās. Neviens no slimnīcā ievietotajiem nav ievietots reanimācijas nodaļā.

Starp smagāk cietušajiem ir divi cilvēki - glābējs ar krūškurvja traumu un pacients ar smagu galvas traumu, kam neiroķirurgi jau veikuši operāciju. Kopumā slimnīcā ievietoti divi glābēji. Gūtās traumas esot ķermeņa sasitumi, saspiedumi, galvas traumas, lūzumi un citas.

Kopš aptuveni pusnakts slimnīcā no negadījuma vietas neviens cietušais nav nogādāts. Cietušo apkopšanai ir mobilizēti papildus resursi, bet kopumā pašlaik situācija esot vērtējama kā mierīga.

Ceturtdienas vakarā Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās līdz plkst.7.30 atrastas 18 bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas, aģentūra LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava. Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, negadījumā cietuši 34 cilvēki, no tiem 28 nogādāti slimnīcās, sešiem sniegta palīdzība notikuma vietā. Cietušo vidū astoņi ir ugunsdzēsēji. Neatliekamās palīdzības pārstāvji ir uzsvēruši, ka vairāki no cilvēki traģēdijā cietuši ļoti smagi un par viņu dzīvībām vēl būs jācīnās.

Joprojām nav zināms precīzs gruvešos iesprostoto cilvēku skaits.

Valsts policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, notiek tā izmeklēšana.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Svarīgākais