Lielveikala sabrukšanas iemesli neskaidri, bet viens no tiem var būt pārkāpumi darbu veikšanā

Pašlaik nav iespējams sniegt viennozīmīgu slēdzienu par lielveikala "Maxima" Zolitūdē sabrukšanas iemesliem, taču var pieļaut, ka viens no iemesliem varētu būt pārkāpumi darbu veikšanā, šorīt Latvijas Televīzijā sacīja Rīgas Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Vircavs stāstīja, ka pēc traģēdijas Būvvalde pārbaudīs visus objektus, kurus realizē būvkompānija "Re&RE". Tāpat tiks veikta konkrētā būvprojekta ekspertīze, pārbaudīta tā dokumentācija un vai nav notikušas atkāpes no projekta.

Par būvdarbu veikšanu atbild būvuzņēmums, būvdarbu vadītājs, būvuzraugs un autoruzraugs, kas izstrādājis projektu.

Kā ziņots, Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās glābēji atraduši jau 16 bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas. Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji.

Kā aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, negadījumā cietuši 34 cilvēki, no tiem 28 nogādāti slimnīcās, sešiem sniegta palīdzība notikuma vietā. Cietušo vidū astoņi ir ugunsdzēsēji. Vēl palīdzība sniegta kādam cilvēkam, kurš atradies notikuma vietā, gaidot ziņas par savu tuvinieku, kurš, iespējams, atrodas drupās.

Joprojām nav zināms precīzs gruvešos iesprostoto cilvēku skaits.

Valsts policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, notiek tā izmeklēšana.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Svarīgākais