Sabrukušā veikala "Maxima" celtnieki izsaka līdzjūtību; sasauc iesaistīto uzņēmumu pārstāvju sēdi

Ceturtdienas vakarā Zolitūdē sabrukušā veikala "Maxima" būvnieku - uzņēmuma "Re&Re" - vadība izsaka visdziļāko līdzjūtību traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem. Nolemts šodien plkst.10 uz sēdi sasaukt ēkas būvniecībā iesaistīto uzņēmumu kompāniju vadības grupu.

Kā aģentūru LETA informēja "Re&Re" biznesa attīstības un komunikācijas vadītāja Mārīte Straume, uzņēmuma pārstāvjus tāpat kā visu Latvijas sabiedrību ir satriecis traģiskais notikums Zolitūdē.

Lai pēc iespējas ātrāk sniegtu atbildes par notikušā patiesajiem cēloņiem, būvniecības uzņēmuma "Re&Re", arhitektu firmas "Kubs" un būvkonstruktoru biroja "HND Grupa" vadošie eksperti pašlaik noskaidro pirms diviem gadiem ekspluatācijā nodotās būves jumta sabrukšanas iemeslus.

Šodien plkst.10 ir sasaukta būvniecībā iesaistīto kompāniju vadības grupa, kas sastāv no ēkas īpašnieka un attīstītāja "Homburg Group", būvuzraudzības kompānijas "CMConsulting", arhitektūras firmas "Kubs", būvkonstruktoru biroja "HND Grupa" un būvniecības uzņēmuma "Re&Re".

Vadības grupas uzdevums ir noskaidrot notikušā iemeslus. Iespējams, tiks lemts par papildu neatkarīgu ekspertu piesaisti, pastāstīja Straume.

Viņa arī solīja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem šodien darīt zināmu atbildīgo būvinženieru viedokli par traģiskā notikuma iespējamajiem cēloņiem un turpmāko rīcību seku novēršanai.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā, daļēji sabrūkot lielveikalam "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, vairāki cilvēki zaudējuši dzīvības un vairāki desmiti cietuši.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, drupās atrastas sešu cilvēku mirstīgās atliekas, tostarp divu ugunsdzēsēju līķi, bet slimnīcās nogādāti vismaz 35 cietušie.

Glābēji pagaidām atsakās prognozēt laiku, cik ilgi darbi varētu turpināties. Nav arī zināms gruvešos iesprostoto cilvēku skaits.

Valsts policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, notiek tā izmeklēšana.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442.

Svarīgākais