Notiks Krīzes vadības padomes sēde par nelaimi lielveikalā "Maxima"

Lai lemtu par turpmāko rīcību saistība ar sagruvušo lielveikalu "Maxima", piektdien, plkst.9 Rīgā, Ministru kabineta ēkā, notiks Krīzes vadības padomes sēde, informēja padomes sekretariātā.

Sēde sasaukta, lai vienotos, kādas ir nepieciešamā valdības un iesaistīto dienestu turpmākā darbība.

Tikmēr, izpildot Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) rīkojumu, Rīgas pilsētas būvvalde šodien sāks ārpuskārtas pārbaudi visos būvobjektos, kurus pašlaik darbojas firma "Re&Re", kas būvēja arī sabrukušo veikalu.

Uzreiz pēc tam, kad tiks pabeigti glābšanas darbi, būvvaldes speciālisti sāks pārbaudi par cēloņiem, kas izraisīja negadījumu.

Jau ziņots, ka ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, daļēji sabrūkot lielveikalam "Maxima", cietuši desmitiem cilvēku, no kuriem daudzi aizvien iesprostoti gruvešos. Līdz piektdienas plkst.1.50 oficiāli apstiprināta sešu cilvēku, tostarp divu ugunsdzēsēju nāve, par gruvešos iesprostoto likteni pagaidām oficiālas informācijas nav.

Informācija par negadījuma iemesliem ir skopa. Sākotnēji neoficiāli tika pieļauts, ka noticis gāzes katla sprādziens, taču vēlāk tika minēts, ka traģēdiju izraisīja ēkas jumta apzaļumošanas darbi, kuru dēļ jumts iebruka. Neviena no šīm versijām pagaidām nav oficiāli apstiprināta. Notiek izmeklēšana.

Uzņēmuma "Maxima Latvija" pārstāvji pagaidām nesniedz plašākus komentārus par notikušo. "Pašlaik nekādus plašāku informāciju mēs sniegt nevaram. Glābēji strādā notikuma vietā, mēs viņus atbalstām ar visu informāciju, ko varam viņiem sniegt," aģentūrai LETA sacīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Ēkas būvnieku - firmas "Re&Re" - pārstāvji kopā ar veikala projekta tehniskajiem uzraugiem, projektētājiem un konstruktoriem kopš ceturtdienas vakara strādā notikuma vietā, taču jumta iebrukšanas cēloņus vēl nevar komentēt, aģentūru LETA informēja "Re&Re" biznesa attīstības un komunikācijas vadītāja Mārīte Straume.

"Par šīs traģēdijas patieso iemeslu ir pāragri spriest, tas tiks noteikts izmeklēšanas laikā. Šobrīd dzirdētas dažādas versijas, pat par sprādzieniem. Tā kā būvdarbi tika veikti stingri pēc projekta, citus sabrukšanas cēloņus mēs šobrīd nevaram komentēt," sacīja Straume.

Iebrukušo veikalu "Maxima" projektēja arhitektu birojs "Kubs". Ēkas būvkonstruktors ir SIA "HND Grupa".

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu un izmeklēšanu par Zolitūdē notikušo negadījumu, aģentūrai LETA sacīja VP sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis. Tiek noskaidroti visi aculiecinieki, no kuriem tiek pieņemtas liecības. VP izmeklēšanas vajadzībām sākusi to vietu apskati, kuras apsekot atļāvuši glābēji.

Svarīgākais