Sagruvušajā "Maxima" vēl būvdarbu laikā plosījies ugunsgrēks

Sagruvušajam veikalam "Maxima" vēl tā būvdarbu laikā jumta daļu skāris ugunsgrēks.

Ugunsgrēks bija izcēlies 2011. gada 2. augusta naktī un nodegusi daļa jumta pārseguma. Postījumi bijuši nelieli. Kā liecina toreiz sniegtā informācija bija aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana vai arī kāds uz jumta neuzmanīgi smēķējis.

Jāatgādina arī, ka jau iepriekš viens "Maxima" veikaliem cietis līdzīgā negadījumā - 2010. gada martā veikalā "Maxima" Pulkveža Brieža ielā iebruka griesti. Piecstāvu nama īpašnieki Pulkveža Brieža ielā  nebija notīrījuši ēkas jumtu no sniega, tas naktī nokrita un daļēji bojāja pirmajā stāvā esošā "Maxima X" veikala jumta stikla konstrukcijas un logus.

Šis nebija pirmais šāda veida negadījums ēkā Pulkveža Brieža ielā 7. 2000.gada decembrī ,neizturot ēkas starpstāvu pārsegumiem, tās pirmajā stāvā esošā veikala telpās iebruka būvgruži no augšējiem stāviem, nogalinot divas sievietes un ievainojot vēl trīs. Tad ēkas pirmajā stāvā atradās veikals "Essa".

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais