Pie sabrukušā veikala "Maxima" cietušajiem un viņu tuviniekiem sniedz psihologu palīdzību

Traģēdijas vietā Zolitūdē, kur šovakar daļēji sabruka veikals "Maxima", cietušajiem un viņu tuviniekiem tiek sniegts arī psiholoģisks atbalsts, aģentūrai LETA pastāstīja krīžu un konsultācijas centra "Skalbes" vadītāja Inese Ruka.

Tiek sniegta klātienes konsultācija, bet tāpat ir iespēja zvanīt uz diennakts krīzes tālruni 67 222 922 vai 27 722 292.

Rīt cietušie un tuvinieki varēs saņemt arī klātienes konsultāciju, bet tai iepriekš jāpierakstās, zvanot uz krīzes centru vai Rīgas Sociālo dienestu.

Jau ziņots, ka, daļēji sabrūkot lielveikalam "Maxima", ceturtdienas vakarā gājuši bojā četri cilvēki, viens no viņiem ir ugunsdzēsējs, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma. Saskaņā ar jaunāko informāciju nelaimē cietuši 30 cilvēki. Tāpat daudzi aizvien iesprostoti gruvešos un par šo cilvēku likteni pagaidām oficiālas informācijas nav.

Informācija par negadījuma iemesliem ir skopa. Sākotnēji neoficiāli tika pieļauts, ka noticis gāzes katla sprādziens, taču vēlāk tika minēts, ka traģēdiju izraisīja ēkas jumta apzaļumošanas darbi, kuru dēļ jumts iebruka. Neviena no šīm versijām pagaidām nav oficiāli apstiprināta. Notiek izmeklēšana.

Svarīgākais