Rīt Rīgas Domā notiks Zolitūdes traģēdijai veltīts aizlūgums

Piektdien plkst.12 Rīgas Domā notiks Zolitūdes traģēdijai veltīts aizlūgums, šovakar aģentūrai LETA sacīja Rīgas Doma dekāns, mācītājs Elijs Godiņš.

Aizlūgums notiks par bojāgājušajiem un cietušajiem, viņu tuviniekiem un tiem, kas vienā vai otrā veidā ir šīs traģēdijas skarti, norādīja mācītājs. Negadījums ir satricinājis ikvienu un piedalīties aizlūgumā ir aicināti visi labas gribas cilvēki.

Rīgas Domā plkst.8 sāksies kārtējais dievkalpojums, kurā arī notiks aizlūgums par bojāgājušajiem, cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Pēc tam no plkst.9 Doms būs atvērts ikvienam, kurš šajā situācijā vēlas meklēt mieru un patvērumu. Dievnamā būs sastopams arī mācītājs, piebilda Godiņš.

Jau ziņots, ka negadījumā, kas šovakar notika Zolitūdē, lielveikalā "Maxima", gājuši bojā četri cilvēki, viens no viņiem ir ugunsdzēsējs, aģentūrai LETA apstiprināja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Saskaņā ar amatpersonu sniegto jaunāko informāciju traģēdijā cietuši 30 cilvēki. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Normunds Plēgermanis žurnālistiem sacīja, ka starp cietušajiem ir arī septiņi ugunsdzēsēji.

Plēgermanis žurnālistiem atzina, ka pussabrukušajā veikalā strādāt ir ļoti bīstami un patlaban ēkas iekšpusē glābšanas darbi nenotiek, tie notiek tikai ārpusē.

Ēkas iekšienē patlaban varētu būt iesprostoti vēl apmēram 30 cilvēki, pieļāva Plēgermanis.

Glābējiem patlaban nav precīzas informācijas par to, cik cilvēku vēl varētu būt iesprostoti gruvešos, taču aptuvenais viņu skaits varētu būt ap 30. Glābēji arī cenšas noskaidrot, cik veikala darbinieki bijuši telpās.

Plēgermanis neizslēdza iespēju, ka tuvākajā laikā varētu sekot jauni nogruvumi.

Notikušās traģēdijas iemesli pagaidām nav zināmi. Visi spēki tiekot koncentrēti cilvēku glābšanai. VUGD darbiniekiem notikuma vietā tiek piegādāts ūdens.

Blakus notikuma vietai turpina kursēt sabiedriskais transports, taču privātajiem transportlīdzekļiem tuvējās ielas ir slēgtas, novēroja aģentūra LETA.

Jau ziņots, ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, daļēji sabrūkot veikalam "Maxima", cietuši vairāki desmiti cilvēku, no kuriem daudzi aizvien iesprostoti gruvešos. Oficiāli apstiprināta četru cilvēku nāve, par gruvešos iesprostoto likteni pagaidām oficiālas informācijas nav.

Svarīgākais