Valsts prezidents Andris Bērziņš seko traģēdijas seku novēršanai Zolitūdē

Valsts prezidents Andris Bērziņš šovakar notikušo traģēdiju Zolitūdē uzskata par prātam neaptveramu un traģisku notikumu, kurš diemžēl izdzēsis cilvēku dzīvības. Valsts prezidents ir pastāvīgā saziņā ar atbildīgajām amatpersonām, seko traģēdijas seku novēršanai un turpmākajai rīcībai, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Bērziņš atzīst, ka notikušais ir „prātam neaptverams un traģisks notikums, kurš diemžēl izdzēsis cilvēku dzīvības". 

Bērziņš pateicas visiem, kas sniedz palīdzību Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un iesaistās tās seku likvidēšanā gan savu profesionālo pienākumu, gan cilvēcības un līdzjūtības emociju vadīti.

Kā ziņots, negadījumā, kas šovakar notika Zolitūdē, veikalā "Maxima", gājuši bojā četri cilvēki, viens no viņiem ir ugunsdzēsējs.

Saskaņā ar amatpersonu sniegto jaunāko informāciju traģēdijā cietuši 27 cilvēki.

Uz plkst.21 slimnīcās bija nogādāti 18 cilvēki, savukārt trīs cilvēki gājuši bojā.

Cilvēki ir guvuši dažādas traumas - gan ļoti smagas, gan arī vieglākas. Cietušajiem konstatēti kaulu lūzumi, politraumas, galvas traumas u.c.

Notikuma vietā strādā simtiem mediķu, glābēju, karavīru un citu dienestu darbinieku. Jau vismaz 16 cilvēki nogādāti slimnīcās, bet, pēc Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) rīcībā esošās informācijas, negadījuma vietā varētu būt iesprostoti ap 50 cilvēku, tajā skaitā vismaz divi ugunsdzēsēji. Glābēji viņus cenšas atbrīvot. Nelaimē cietušo veselības stāvoklis ir atšķirīgs, tostarp ir arī smagi cietušie.

Uzņēmuma "Maxima Latvija" pārstāvji pagaidām nesniedz plašākus komentārus par notikušo. "Pašlaik nekādu plašāku informāciju mēs sniegt nevaram. Glābēji strādā notikuma vietā, mēs viņus atbalstām ar visu informāciju, ko varam viņiem sniegt," aģentūrai LETA sacīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Iebrukušo veikalu "Maxima" projektēja arhitektu birojs "Kubs". Ēkas būvkonstruktors ir SIA "HND Grupa".

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu un izmeklēšanu par Zolitūdē notikušo negadījumu, aģentūrai LETA sacīja VP sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis. Tiek noskaidroti visi aculiecinieki, no kuriem tiek pieņemtas liecības. VP izmeklēšanas vajadzībām sākusi to vietu apskati, kuras apsekot atļāvuši glābēji.

Svarīgākais