Paula Stradiņa slimnīcā pagaidām ievietoti deviņi nelaimes gadījumā lielveikalā "Maxima" cietušie

Paula Stradiņa slimnīcā šobrīd ievietoti deviņi cilvēki, kas cietuši nelaimē lielveikalā "Maxima", noskaidroja aģentūra LETA.

Viņu veselības stāvoklis ir dažāds un ir informācija, ka viens no viņiem ir cietis vissmagāk. Lai sniegtu nepieciešamo palīdzību no mājām atsaukti nepieciešamie speciālisti, piemēram, reanimatologi, kā arī citi speciālisti.

Šobrīd nav informācija, ka uz slimnīcu tiktu vests vēl kāds nelaimes gadījumā cietušais, bet par to informācija tiek sniegta brīdī, kad cietušais tiek vests mašīnā no nelaimes vietas.

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā cilvēki meklē nelaimes gadījumā lielveikalā "Maxima" pazudušos tuviniekus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja kāda sieviete, viņa meklē savu draugu, ar kuru kopā bijusi iepirkties. Viņa aizgājusi uz citu iepirkšanās vietu, bet draugs devies uz veikalu "Maxima". Kad viņa draugam vēlējās pievienoties, veikalā vairs nevarēja tikt iekšā, jo jumts bija iegruvis.

Šobrīd sievietes rīcībā nav informācijas, ka viņas draugs būtu iekļauts cietušo sarakstā, tāpat par viņu nav informācijas arī slimnīcas Uzņemšanas nodaļā.

Kā Stradiņa slimnīcas Uzņemšanas nodaļā runā ar traģisko negadījumu saistīties cilvēki, labu laiku pirms iegruva veikala griesti, skanēja trauksme un cilvēki tika aicināti pamest telpas. Tomēr nav skaidrs, kāpēc visi to neizdarīja.

Cilvēkiem nav skaidrs, kas notika un kādēļ iegruva veikala griesti. Visi apspriež tikai medijos un interneta vidē pieejamo informāciju un izsaka versijas par terases būvniecības saistību ar traģēdiju, iespējamo sprādzienu un citas.

Kā novēroja aģentūra LETA, pie kāda cietušā glābēja ieradās tuvinieki, kuriem tika sniegta informācija par to, kurā korpusā viņš atrodas, un palīdzēja viņu atrast.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, daļēji sabrūkot lielveikalam "Maxima", cietuši vairāki desmiti cilvēku, no kuriem daudzi aizvien iesprostoti gruvešos. Oficiāli apstiprināta četru cilvēku nāve, par gruvešos iesprostoto likteni pagaidām oficiālas informācijas nav.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais