Nelaimē veikalā "Maxima" cietušo veselības stāvoklis ir atšķirīgs; ir arī smagi cietušie

© F64 Photo Agency

Nelaimē, kas šovakar notika Zolitūdē, veikalā "Maxima", cietušo veselības stāvoklis ir atšķirīgs, tostarp ir arī smagi cietušie, aģentūra LETA uzzināja slimnīcās.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle aģentūrai LETA pastāstīja, ka slimnīcā nogādāti deviņi cietušie no notikuma. Viņu veselības stāvoklis ir dažāds, tostarp ir smagi cietuši cilvēki.

Savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa pastāstīja, ka slimnīcā nogādāti astoņi cilvēki, kuriem ir dažādas traumas, arī kaulu lūzumi. Savukārt diviem pacientiem bija nepieciešams veikt intensīvās terapijas pasākumus.

Abu slimnīcu pārstāves uzsvēra, ka visiem cietušajiem nepieciešamā palīdzība tiks sniegta.

Sīle norādīja, ka slimnīcā patlaban ir pietiekams asiņu krājums un to netrūkst. Tāpat arī Kārkliņa teica, ka slimnīcā patlaban Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā ir pietiekami, taču būtu priecīgi, ja cilvēki ziedotu asinis. Viņa sacīja, ka ir negaidīts pacientu pieplūdums un tās noderēs gadījumā, ja ievestajiem pacientiem būs jāveic operācijas.

Tāpat nelaimē cietis arī viens bērns, kurš nogādāts slimnīcā. Bērnu klīniskā universitātes slimnīca sociālajā tīklā "twitter" ziņo, ka veikala "Maxima" negadījumā cietušais bērns guvis vidēji smagu galvas traumu un dažādus sasitumus. Bērna stāvoklis ir stabils.

Iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442, lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā.

Jau ziņots, ka negadījumā ir vismaz divi bojāgājušie.

Kā ziņots, šovakar Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, Priedaines ielā 20, iebrucis veikala "Maxima" jumts. Cietuši vairāki cilvēki, un viens cilvēks gājis bojā.

Pagaidām vairāki cietušie ir iesprostoti drupās, glābēji viņus cenšas atbrīvot. VUGD aicina cilvēkus nedoties uz notikuma vietu, lai netraucētu glābšanas darbus. Arī autovadītājus glābēji aicina būt saprotošiem un dot priekšroku operatīvajam transportam.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka iebrukumu varētu būt izraisījis sprādziens. Iespējams, sprādzis apkures katls. Eksplozijas rezultātā sabrukusi siena un jumts. Vēlāk, atbrīvojot teritoriju no gruvešiem, iebruka vēl viena veikala siena.

Rīgas Pašvaldības policija esot sniegusi informāciju, ka ir noticis sprādziens un ka negadījumā ir gan bojāgājušais, gan cietušie, aģentūrai LETA sacīja Ameriks.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, minētais "Maxima" veikals tika atklāts 2011.gadā, kad tas tika atzīts par vienu no trim labākajiem Latvijas arhitektūras darbiem.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais