Vēl nav sākta cietušo atbrīvošana no gruvešiem

© F64 Photo Agency

nra.lv korespondente ziņo, ka Rīgā, Zolitūdē aptuveni plkst. 21:30 glābēji pagaidām novāc sabrukušā lielveikala "Maxima" drupas un nostiprina vēl palikušās konstrukcijas.

Lielveikala gruvešos darbojas tikai neliels skaits glābēju, jo pastāv vēl viena nobrukuma draudi. Glābējiem palīdz ar armijas karavīri. Pagaidām vēl nav sākts atbrīvot zem gruvešiem esošos cilvēkus.

Ap veikalu pulcējas aptuveni 200-300 cilvēku, kuri ir neziņā par savu radu un draugu likteni. Sadarbībā ar "Maxima" pārstāvjiem glābēji cenšas noskaidrot, cik traģēdijas brīdī veikalā bija darbinieku.

Neilgi pirms 22.00 policija un glābēji informēja, ka dzīvības ir zaudējuši četri cilvēki, bet 27 cietuši. Tomēr situācija vēl var krasi mainīties, jo provizoriski ap 30 cilvēku vēl varētu būt drupās.

Glābēji norāda, ka sagruvušajā ēkā strādā vien pieci glābēji, jo vairāk cilvēkiem tur atrasties ir ļoti bīstami. Nama paneļi ir sagāzušies un pastāv jauns iegrūšanas risks. Otrajā nobrukumā, kad ēkā bijuši glābēji, cietuši septiņi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, darbinieki.

Valsts policijas pārstāvis Artis Velšs šobrīd par notikušā versijām atsakās runāt, tomēr atzīst, ka ir ierosināts kriminālprocess par būvniecības noteikumu pārkāpumu, kuru dēļ iestājušās smagas sekas.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības vadītājs Armands Ploriņš atkārto, ka cietušie ir aizvesti uz vairākām Rīgas slimnīcām, kur ārsti jau ir iepriekš sagatavojušies pacientu uzņemšanai.

Latvijā

Par graudu pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas dzirnavnieks" līdzīpašnieku kļūs Vācijas graudaugu produktu ražotājs "H. & J. Brüggen KG", ar meitasuzņēmuma starpniecību iegādājoties 50% "Rīgas dzirnavnieka" akciju, aģentūru LETA informēja "Rīgas dzirnavnieka" mātesuzņēmuma AS "Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji.