Nogruvums veikalā "Maxima" sācies virs kasēm

© Twitter

Latvijas Televīzijas ziņu dienests informē, ka šodien pa dienu jau vienreiz esot bijusi trauksme veikalā "Maxima" Rīgā, Priedaines ielā. Tomēr veikals nav evakuēts un nav arī apturēta tā darbība.

Savukārt pirmajam nogruvumam sekojis otrs nogruvums, tas noticis brīdī, kad veikala drupās bija jau VUGD glābēji. Kopumā jumts iebrucis 500 kvadrātmetru platībā.

Nogruvums sācis virs veikala kasēm, kur tieši tobrīd rindās stāvēja pircēji, stāsta aculiecinieki. Veikals bijis pilns ar cilvēkiem, šobrīd no drupām ir izglābti jau 20 cilvēki.

Jau ziņots, ka šovakar Zolitūdē, veikalā "Maxima", cietuši vismaz 15 cilvēki, bet divi gājuši bojā, liecina operatīvo dienestu sniegtā informācija plkst.19.

Plkst.19 notikuma vietā strādāja 17 mediķu brigādes. Dažādas traumas līdz tam laikam bija guvuši aptuveni 15 cilvēki, aģentūrai LETA sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Iedzīvotāji var zvanīt uz numuriem 67 337 813 un 25 617 442, lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā.

Kā pastāstīja aculiecinieki, kopējā iebrukusī platība ir ap 500 kvadrātmetriem. Otrais nogruvums sekojis aptuveni stundu pēc pirmā. Laikā, kad noticis negadījums, veikalā parasti esot daudz apmeklētāju.

Policija eskortē medicīniskās palīdzības automašīnas, lai tās caur sastrēgumiem operatīvāk varētu piekļūt notikuma vietai un uz slimnīcām.

Glābēji zāģē nost pie veikala esošos kokus, lai varētu piekļūt ēkai no sāna.

Pagaidām vairāki cietušie ir iesprostoti drupās, glābēji viņus cenšas atbrīvot. VUGD aicina cilvēkus nedoties uz notikuma vietu, lai netraucētu glābšanas darbus. Arī autovadītājus glābēji aicina būt saprotošiem un dot priekšroku operatīvajam transportam.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka iebrukumu varētu būt izraisījis sprādziens. Iespējams, sprādzis apkures katls. Eksplozijas rezultātā sabrukusi siena un jumts. Vēlāk, atbrīvojot teritoriju no gruvešiem, iebruka vēl viena veikala siena.

Rīgas Pašvaldības policija esot sniegusi informāciju, ka ir noticis sprādziens un ka negadījumā ir gan bojā gājušais, gan cietušie, aģentūrai LETA sacīja Ameriks.

 Pēc VUGD lūguma bruņotie spēki devušies uz Maxima lielveikalu, kur noticis jumta iebrukums, jau nosūtījuši 15 karavīrus.

Tiks nosūtīti vēl 40 kājnieku brigādes karavīri no Ādažiem, palīdzēt novākt gruvešus, meklēt cilvēkus

Maxima veikalu dosies arī Militārās policijas kinologi, lai veiktu cilvēku meklēšanu.

Pēc jaunākās informācijas negadījuma cēlonis nav sprādziens.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais