Uz iebrukušās "Maximas" jumta tika veidots vasaras dārzs; vesta melnzeme

© Twitter

Kā liecina arhitektūras portālā a4d.lv publicētā informācija, uz iepirkšanās centra "Maxima" jumta tika projektēts jumta dārzs ar apstādījumiem iedzīvotāju atpūtas vajadzībām.

Vietējie iedzīvotāji nra.lv informēja, ka pēdējās dienās uz jumta tika vesta melnzeme.

Veikalu projektējis birojs "Kubs". "Jumta dārza centrālā atpūtas vieta būs elipses veida koka klājs ar soliem. Pārējā teritorijā projektētas četras mazākas atpūtas vietas, ko savstarpēji savieno betona bruģakmens celiņš. Ekspluatējamā jumta daļā paredzēta apzaļumota nogāze ar kokiem apbērtās kastēs un dekoratīvajiem stādījumiem kastēs 40 cm augstumā un 20–30 cm uzbērtajā augsnē. Horizontālajās daļās paredzēts sēts zāliens ar speciāla substrāta kārtu 20 cm, nogāzēs paredzēti zemsedzes augi," liecina iepriekš publicētā arhitektu iecere.

Jau ziņots, ka šovakar Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, iebrucis veikala "Maxima" jumts, kā rezultātā cietuši vairāki cilvēki un viens cilvēks gājis bojā.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais