Augstskolu programmu dublēšanās varētu mazināties trīs gadu laikā

Augstskolu programmu dublēšanās reāla samazināšanās varētu tikt panākta aptuveni trīs gadu laikā, šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijai pauda Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra.

Vētras skatījumā, programmu dublēšanās problēma pašlaik ir izkustējusies no nulles punkta, bet straujas izmaiņas nav iespējamas, jo augstskolām ir saistības pret esošajiem studentiem, kuriem tās ir apņēmušās piedāvāt konkrētas studiju programmas.

Vētra paslavēja izglītības ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) par sarunu vešanas prasmi gan ar augstskolām, gan ar citām ministrijām, kas ļauj virzīties uz priekšu reformu procesā.

Runājot par finansējumu augstākajai izglītībai, Vētra pauda viedokli, ka aktuālākais jautājums ir nevis darba algu palielināšana, bet gan nepieciešama līdzekļu palielināšana pētnieciskajam darbam augstskolās.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina Latvijas Jūras akadēmiju sākt sarunas ar Rīgas Tehnisko universitāti par iespējamu abu augstskolu apvienošanos. Lai novērstu studiju programmu dublēšanos valsts universitātēs, sarunas par iespējamu institucionālo apvienošanos IZM sagaida arī no Latvijas Universitātes un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais