Investori vēlas glābt "Liepājas metalurgu" no bankrota

AS "Liepājas metalurgs" piesaistītais akcionārs ir gatavs iesaistīties ar savu finansējumu, lai uzņēmumu glābtu no maksātnespējas, žurnālistiem šodien pavēstīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Viņš gan atzina, ka pagaidām nekādi līgumi nav noslēgti, bet runa ir par principu, ka kreditori ir gatavi iesaistīties finansēšanā. Turklāt investori arī apliecinājuši gatavību veikt priekšapmaksu par uzņēmuma uzturēšanu ziemā.

Jau ziņots, ka Krievijas uzņēmums "Afina Pallada" atsācis pārrunas par iespējamo maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" iegādi, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Afina Pallada" pilnvarotais pārstāvis Latvijā, prezidenta padomnieks Sergejs Pisarčuks.

"Mums ir interese par "Liepājas metalurga" iegādi, jo tagad ir pazuduši tie šķēršļi, kas iepriekš mums traucēja investēt uzņēmumā. Esam gatavi pirkt "Liepājas metalurgu" un atsākt produkcijas ražošanu," uzsvēra Pisarčuks.

Tagad, kad "Liepājas metalurgam" ir sākts maksātnespējas process, ir pazuduši investīcijas traucējošie apstākļi un akcionāri vairs nekontrolē uzņēmumu, uzsvēra Pisarčuks.

Viņš norādīja, ka "Afina Pallada" atsākusi pārrunas par "Liepājas metalurga" iegādi. Jautāts, ar ko šīs pārrunas notiek, Pisarčuks atbildēja, ka tās notiek ar tiem, kas patlaban pieņem lēmumus un ir atbildīgi par uzņēmuma pārvaldīšanu, - kreditoriem un maksātnespējas administratoru.

Svarīgākais