Aicina ziedot Filipīnu taifūna upuriem

Biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts'' (LSK) aicina ziedot taifūna "Haiyan'' cietušajiem Filipīnās, aģentūru LETA informēja LSK Starptautisko un sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Renārs Neimanis.

Ziedot var, veicot pārskaitījumu uz LSK "Swedbank" kontu "LV28HABA0140J04577004" ar norādi "Cietušajiem Filipīnās''. LSK sola visus saziedotos līdzekļus pārskaitīt Filipīnas Sarkanajam Krustam neatliekamās palīdzības sniegšanai no taifūna "Haiyan" cietušajiem.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ANO sniegto informāciju Taklobanas pilsētā vien dzīvību stihijas postījumos varētu būt zaudējuši 10 000 cilvēku, vēl 660 000 cilvēku taifūna dēļ bijuši spiesti pamest mājas. Taifūns kopumā ietekmējis teju desmit miljonus cilvēku jeb 10% no Filipīnu iedzīvotājiem. Tūkstošiem filipīniešu palikuši bez pajumtes un pārtikas.

ANO pavēstīja, ka Filipīnām ir nepieciešama gandrīz trešdaļa miljarda dolāru, lai palīdzētu taifūnā cietušajiem cilvēku tūkstošiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais