ANO ģenerālsekretārs piedalīsies Latvijas valsts dibināšanas 95.gadadienai veltītā konferencē

Savu vizīti Latvijā turpina ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns kopā ar kundzi Banu Sūn-Teku, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Šodien ANO ģenerālsekretārs piedalīsies Valsts prezidenta kancelejas rīkotā konferencē "Latvijas valsts veidošana un atjaunošana vēsturiskā skatījumā", kas veltīta Latvijas valsts dibināšanas 95.gadadienai un Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25.gadadienai. Bans konferencē uzstāsies ar savu referātu.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta komunikācijas speciāliste Elvīra Stepanova, ģenerālsekretāram paredzēta tikšanās arī ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP).

Vakar Latvijas prezidents Andris Bērziņš ANO ģenerālsekretāru sagaidīja ceremonijā pie Melngalvju nama. Turpat arī notika abu augsto amatpersonu tikšanās, kā arī delegāciju sarunas un preses konference.

Notika arī ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, savukārt vakarā Bans apmeklēja prezidenta un Daces Seisumas rīkotās valsts vakariņas Melngalvju namā.

Svarīgākais