LIAA rīkos semināru par uzņēmējdarbības iespējām Francijā

Trešdien, 20.novembrī, "Swedbank" telpās notiks Latvijas investīciju un attīstības aģentūraa rīkots bezmaksas seminārs, kurā varēs uzzināt par biznesa iespējām Francijā, aģentūrai LETA pastāstīja jaunā Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Francijā vadītāja Solvita Gulbe.

Semināra laikā plānots atbildēt uz vairākiem uzņēmējus interesējošiem jautājumiem saistībā ar biznesu Francijā, piemēram, kur meklēt informāciju par iespējām, kādi ir pieņemtie sadarbības nosacījumi, kādas ir jaunākās tirgus izmaiņas un tendences, kā arī kādas iespējas tās paver Latvijas uzņēmumiem.

Uzņēmēji arī tiks informēti par to, kā pārbaudīt potenciālos biznesa partnerus, kādi nodokļi uzņēmējiem jāmaksā Francijā, kādas ir biznesa kultūras un etiķetes atšķirības starp abām valstīm, kā arī paredzēts iepazīstināt ar vairākiem veiksmes stāstiem par Latvijas uzņēmumu pieredzi Francijā.

Seminārā uzstāsies Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti, Latvijas Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Francijā vadītāja Gulbe, kā arī vairāku uzņēmumu pārstāvji, piemēram, no SIA"Attirance", SIA "Baltic Timber", SIA "Eco House International" un SIA "Solutions".

Seminārā aicināti piedalīties uzņēmēji, kas eksportē vai vēlas sākt eksportu uz Franciju, sākt sadarbību ar Francijas uzņēmumiem vai arī apsver iespēju sākt darbību Francijā. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar Francijas tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm, sniegt derīgus padomus tiem, kas plāno uzņēmējdarbības aktivitātes Francijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.