Divu nedēļu laikā "Eņģeļu ekspresim" saziedoti jau vairāk nekā 9300 lati

© F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļas nogalē Swedbank dāvātais "Eņģeļu ekspresis" viesojās piecās pilsētās Vidzemē un Latgalē - Daugavpilī, Ikšķilē, Ogrē, Rēzeknē un Salaspilī. Tas īpašos pasākumos katrā pilsētā atbalstīja labdarības akciju "Eņģeļi pār Latviju" un aicināja iedzīvotājus pirms pārejas uz eiro ziedot mājās uzkrātās latu un santīmu monētas smagi slimo bērnu ārstēšanai. Pasākumu apmeklētāji šim mērķim kopā saziedoja 4730 latus. Kopumā divu nedēļu laikā "Eņģeļu ekspresim" viesojoties deviņās Latvijas pilsētās, iedzīvotāji saziedojuši jau 9342 latus.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpils iedzīvotāji labdarības akcijai "Eņģeļi pār Latviju" saziedoja 699,73 latus, ogrēnieši - 1179,25 latus, ikšķilieši - 493,77 latus, rēzeknieši - 1275,93 latus un salaspilieši - 1081,49 latus.

Iedzīvotāji, kuriem nebija iespēja apmeklēt pasākumus, ir aicināti ziedot sakrātās monētas smagi slimo bērnu ārstēšanai līdz pat 15.janvārim Swedbank filiālēs, kā arī Rimi un Supernetto veikalos visā Latvijā.

"Eņģeļu ekspresis" jau 16.novembrī piestās Jēkabpilī un Preiļos, bet 17.novembrī - Aizkrauklē un Gulbenē. Plašāka informācija par "Eņģeļu ekspresi" un tā maršrutiem pieejama interneta vietnē www.engeluekspresis.lv.

Jau sesto gadu Swedbank, LNT, Rimi un Ziedot.lv aicina atbalstīt labdarības kustību "Eņģeļi pār Latviju". 5 gadu laikā ir saziedoti 1 952 584 lati un palīdzēts 650 bērniem, kuru ārstēšana nav tikusi iekļauta valsts apmaksātajos medicīnas pakalpojumos. Tomēr Latvijā aizvien ir smagi slimi bērni, kuriem nepieciešama palīdzība. Tādēļ arī šajā gadā akcijas organizatori aicina palīdzēt piepildīt bērnu sapni - dzīvot.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)