Slimnīcā mirusi LLU prorektora notriektā sieviete

Jelgavas slimnīcā sestdien mirusi 50 gadu vecā sieviete, kuru Jelgavā ceturtdienas vakarā uz gājēju pārejas Raiņa ielā notrieca LLU mācību prorektora Arņa Mugurēviča stūrētā automašīna "Ford Mondeo", ziņo portāls ZZ.lv.

Gūtā smagā galvas trauma nebija savienojama ar dzīvības procesiem, skaidro slimnīcas vadītāja vietniece Solveiga Ābola.

Kā ziņots, ceturtdien pulksten 17.05 uz gājēju pārejas pie Raiņa un Pētera ielu krustojuma, braucot pa Raiņa ielu virzienā uz Filozofu ielu, A.Mugurēviča vadītā automašīna uzbrauca 1963. gadā dzimušai sievietei. Šoferis apgalvoja, ka tobrīd tieši ticis ieslēgts ielas apgaismojums, kā arī viņu esot apžilbinājušas pretimbraucošo auto gaismas. Par ielas apgaismojuma ieslēgšanu atbildīgā iestāde gan skaidroja – gaišs bija jau krietni agrāk.

Saskaņā ar Valsts policijas sniegtajām ziņām, par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 21. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. Likums par to ļauj vainīgo sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais