Rektori: Esam vienīgā valsts ES, kur finansējums bērnudārza audzēknim ir lielāks nekā studentam

© F64 Photo Agency

NRA intervijā ar Latvijas Universitātes rektoru Mārci Auziņu, Rēzeknes augstskolas rektoru Edmundu Teirumnieku un Latvijas Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāju Jāni Vētru tiek atzīts - esam vienīgā valsts ES, kur valsts finansējums vienam bērnudārza audzēknim gadā ir lielāks nekā vienam studentam.

Mārcis Auziņš uzver: "Nonākam pie tā paša savādā fakta, ka esam vienīgā valsts ES, kur valsts finansējums vienam bērnudārza audzēknim gadā ir lielāks nekā vienam studentam. Būtu naivi iedomāties, ka ar šādu finansējumu augstskolas spēs apmācīt tautsaimniecībai nepieciešamo inženieru vai ārstu skaitu. Apmācību sociālajās zinātnēs mēs nodrošināsim uz studentu rēķina, jo šīs studijas prasa mazākus izdevumus un jaunieši maksās nevis tāpēc, ka viņus šīs zinātnes interesē, bet tāpēc, ka viņi spēj par tām samaksāt.

Savukārt Jānis Vētra papildina: "Visu budžeta iestāžu darbinieku interesēs ir prasīt pienācīgu finansējumu zinātnei un izglītībai, bez kuras nav iespējams nodrošināt šiem cilvēkiem pienācīgu dzīves līmeni.

Pilnu intervijas tekstu lasiet šīsdienas NRA

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais