KNAB piemēro naudas sodu profesionālās vidusskolas direktorei par meitas pieņemšanu darbā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 75 latu naudas sodu Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas direktorei Initai Safronovai par meitas pieņemšanu darbā.

KNAB aģentūra LETA noskaidroja, ka Rīgas Tirdzniecības tehnikuma (no 2013.gada tehnikums pārdēvēts par Rīgas Tirdzniecības profesionālo vidusskolu) direktore atradās interešu konflikta situācijā, jo viņa kā darba devēja 2011.gada 28.oktobrī izdeva rīkojumu par meitas pieņemšanu darbā un noslēdza ar radinieci darba līgumu.

Mācību iestādes direktore bija informējusi Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru par to, ka viņai jāveic ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības attiecībā uz radinieci.

Par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu KNAB direktorei piemēroja naudas sodu 75 latu apmērā.

KNAB pēdējā laikā administratīvo pārkāpumu jomā izteicis aizrādījumu arī divām amatpersonām - SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes loceklim Ivo Lecim un Kandavas novada domes Vānes pagasta pārvaldes vadītājai Dainai Priedei -, kuras bez atļaujas savienojušas amatus.