Ušakovs: SC izdevies piespiest labējās partijas runāt par sociālo taisnīgumu

© F64

Politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) izdevies sasniegt un mainīt vairākas lietas Latvijā - politiskās kultūras standartus un piespiest labējās partijas runāt par sociālo taisnīgumu, kā arī vienot cilvēkus, latviešiem un nelatviešiem strādājot kopā, uzskata SC valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs, uzrunājot sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongresa dalībniekus, sacīja, ka SC izdevies mainīt retoriku, runājot par to, kas ir svarīgs valsts attīstībai, un piespiest arī labējās partijas, piemēram, "Vienotību" runāt par sociālo taisnīgumu.

Tāpat SC ir politiskais spēks, par kuru balso gan latvieši, gan nelatvieši, sacīja Ušakovs, piebilstot, ka šim politiskajām spēkam izdevies vienot cilvēkus, neskatoties uz viņu viedokli par vēsturi. Viņš arī pauda viedokli, ka vienīgais ilgtspējīgais integrācijas modelis - latviešiem un nelatviešiem strādāt kopā.

Vēl, pēc Ušakova domām, SC izdevies ieviest jaunus politiskās kultūras standartus. Valdības darbā esot vērojami nepārtraukti kašķi, savukārt Rīgas domē partneru sadarbība ir veiksmīga, skaidroja Ušakovs.

Vienlaikus SC līderis uzsvēra, ka nedrīkst ieslīgt augstprātībā un pašapmierinātībā, un SC būtu jāstiprina tās pozīcijas, ko izdevies sasniegt.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiek politisko apvienību SC veidojošās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongress.

Kongresā tiks pārvēlētas visas partijas amatpersonas, kā arī tiks diskutēts par partijas nākotni un attīstību kontekstā ar nākamgad paredzētajām vēlēšanām - gan Eiropas Parlamenta, gan Saeimas, aģentūrai LETA sacīja partijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Uz kongresu šodien pulcējās 967 delegāti, kas ir 85% no visiem izvirzītajiem delegātiem.

Svarīgākais