Latvija kļuvusi par 9 laimīgiem bērniem bagātāka

Pateicoties Latvijas atsaucīgajai sabiedrībai, Selga akcija “Par īstu bērnību” noslēdzas ar lieliskiemrezultātiem. Kopā mēs to izdarījām!

Akcijas sākumācerējām palīdzēt 7 bērniem atgūt dzirdi, taču akcijas noslēgumā redzam, ka varēsim šo sapni piepildīt 9 bērniem. Mūsu sabiedrība un Selga produktu cienītāji pierādīja, ka ir labsirdīgāki un atsaucīgāki, nekā mēs uzdrošinājāmies cerēt.

Labdarības akciju “Par īstu bērnību” Selga rīkoja jau otro gadu pēc kārtas ar mērķi palīdzēt bērniem ar dzirdes traucējumiem. Akcijas periodā no katras pārdotās cepumu paciņas 1 santīms tika ziedots šim mērķim. Šogad iedzīvotāju aktivitāte bija tik liela, ka īpašās Selga cepumu paciņas noveikalu plauktiem pazuda lielā ātrumā. Rezultātā par saziedotajiem līdzekļiem jauni digitālie dzirdes aparāti tiks sagādāti visiem 7 akcijā iesaistītajiem bērniņiem, kā arī vēl papildus vienam bērniņam. Īpašu iedvesmu no notiekošās akcijas smēlās Kārlis (vārds mainīts), kurš, noklausoties interviju radio ar Latvijas bērnu dzirdes centra vadītāju Sandru Kušķi, nolēma ziedot Ls 1 400, lai vēl viens bērns atkal varētudzirdēt. Tādēļ kopā šogad jaunus digitālos aparātus saņems 9 bērni.

Aija Ūdre, zīmola Selga vadītāja: “Katra šāda cilvēku iesaistīšanās ir vislielākā vērtība, jo – kopā darot – mēs noteikti paveiksim vairāk citu labā, un mūs vienos šie labie darbi. Tā Latvijas sabiedrība veidojas par vienotu komūnu, kur stiprākais palīdz vājākajam, lai visi kopā mēs kļūtu laimīgāki.Un ir ļoti daudz veidu, kā mēs viens otram varam palīdzēt.”

Tāds arī bija Selga mērķis – sniegt palīdzību tiem, kuriem tā ir nepieciešama, kā arī rosināt sabiedrību iesaistīties šajā labajā darbā katram pēc savām iespējām. Tāpēc Selga kopā arbērniem, kuri saņems palīdzību, saka paldies visiem, kuri nepalika vienaldzīgi un iesaistījās akcijā. Bez jums tas nebūtu iespējams!

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)