Dailes teātris aicina uz "Eiro izstādi"

Līdz pat 13.decembrim iedzīvotāji aicināti apmeklēt "Eiro izstādi" Dailes teātrī, kurā vienkopus var iegūt visu nepieciešamo informāciju par eiro banknotēm un monētām, tai skaitā par vienotās valūtas vēsturi, banknošu un monētu dizainu un drošības pazīmēm, otrās jeb Eiropas sērijas banknotēm. Izstādē ir daudz iespēju līdzdarboties - kā pieaugušiem apmeklētājiem, tā bērniem.

Izstāde ir labi apmeklēta, un divu nedēļu laikā tajā viesojušies jau vairāki tūkstoši cilvēku - gan izrāžu skatītāji, gan citi interesenti. Izstāde bez maksas ir atvērta darba dienās un brīvdienās ikvienam interesentam.

Sākot ar šīs nedēļas nogali, izstādē plānoti īpaši pasākumi ģimenēm.

Ģimenes dienu pasākumi Dailes teātrī ar daudzveidīgām aktivitātēm visu vecumu cilvēkiem, arī pašiem mazākajiem, plānoti 9. un 23.novembrī, kā arī 7.decembrī. Norises laiks - no plkst.10 līdz 13.

Apmeklētājus sagaida izglītojoši izklaidējošas atrakcijas, spēles, meistarklases un uzdevumi visai ģimenei. Ikviens varēs uzzināt vairāk par eiro banknotēm un monētām kopā ar atraktīvo pasākuma vadītāju - aktieri Gundaru Silakaktiņu un "Eiro izstādes" zinošajiem un atsaucīgajiem gidiem.

Ceļojošā "Eiro izstāde" Rīgā tika atklāta 25.oktobrī, un tā ievada plašas Latvijas sabiedrības informēšanu par eiro banknotēm un monētām, to izskatu un pretviltošanas elementiem.

Ceļojošā "Eiro izstāde" savu darbību sāka 2008.gada 1.jūnijā Eiropas Centrālās bankas telpās Frankfurtē, Vācijā. Kopš tā laika izrāde viesojusies daudzās Eiropas pilsētās - Bratislavā, Barselonā, Romā, Berlīnē, Luksemburgā, Varšavā, Tallinā, Bukarestē, Parīzē, Sofijā, Madridē. To kopumā apskatījuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Izstādē izvietoti vairāki multimediāli stendi (par eiro vēsturi, pirmās un otrās sērijas banknotēm, drošības pazīmēm, monētām); īpaši padomāts par jaunākajiem apmeklētājiem, kuriem atvēlētas aktivitātes Bērnu stūrītī.

Izstādes rīkotāji Latvijā - Eiropas Centrālā banka un Latvijas Banka sadarbībā ar Dailes teātri.

Svarīgākais