Rīgas dome izmantošot tiesiskus paņēmienus, lai traucētu "legālo narkotiku" tirgotājiem

Pašvaldība iespēju robežās izmantos tiesiskus paņēmienus, lai traucētu biznesu "legālo narkotiku" tirgotājiem, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" solīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš sacīja, ka cīņā ar jauno psihoaktīvo vielu tirdzniecību ir plānots iesaistīt arī jauniešu vecākus, kuri varētu "patrulēt" pie šīm "točkām" un, uzrunājot potenciālos "legālo narkotiku" pircējus, atturētu viņus no vielu iegādes un lietošanas.

Tāpat iecerēts vērsties pie īpašniekiem, kuri "legālo narkotiku" tirgotājiem iznomā telpas, sacīja Ušakovs. Viņš norādīja, ka arī šiem cilvēkiem vajadzētu būt atbildīgiem pret sabiedrību un neļaut telpas nomāt nelāgiem mērķiem.

Kā ziņots, šodien plkst.10 Rīgā, Rātsnama sēžu zālē, pirmo reizi notiks plaša sabiedriskā sanāksme cīņai pret "legālajām narkotikām", aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Atsaucoties Ušakova aicinājumam pievērst pastiprinātu sabiedrības uzmanību situācijai ar "legālo narkotiku" izplatību, daudzi ievērojami sportisti, ārsti, policijas pārstāvji, valsts un pašvaldības amatpersonas piedalīsies pirmajā sociālās kampaņas "Stop drugs" darba sanāksmē.

Sapulces mērķis ir sabiedriskās padomes izveide, kas veiktu koordinētas pilsoniskās darbības cīņā pret "legālajām narkotikām" Rīgā.

Dalību sanāksmē apstiprinājusi Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre llze Pētersone-Godmane, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra virsprokurors Ivars Žubulis, piedalīsies arī Rīgas Pašvaldības policijas vadība, Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte un citas amatpersonas.

Tāpat sanāksmē piedalīsies Latvijas Basketbola savienības priekšsēdētājs Valdis Voins un viceprezidents Edgars Šneps, jauniešu ielu kultūras un sporta kustības "Ghetto Games" vadītājs Raimonds Elbakjans un galvenais tiesnesis Mikus Ojers, Latvijas Džudo federācijas vadītājs Vsevolods Zeļonijs, motokluba "Free Hawks" pārstāvji, Tuvcīņu federācijas prezidents Gercs Aronsons, kā arī dažādu citu sporta veidu un kustību līderi.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais