Atklāts jaunizbūvētais ceļš Tīnūži - Koknese

© F64 Photo Agency

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un satiksmes ministrs Anrijs Matīss ceturtdien, 7.novembrī, atklāja jaunizbūvēta autoceļa E22 Tīnūži–Koknese (a/c P80) posmu.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts ceļi” valdes loceklis Edgars Strods, ceļa posma būvētāju – SIA „Binders” valdes loceklis Normunds Luste un A/S „Ceļuprojekts“ projekta autoruzraugs Edmunds Valpēteris, kā arī ceļa posma būvētāju – SIA „Binders” un pilnsabiedrības „Kokneses ceļš” (SIA „8.CBR”, SIA „Strabag” un SIA „Rīgas tilti”) pārstāvji.

Kā jau informēts, minētā autoceļa būvniecība tika uzsākta 2009. gadā. Kopumā izbūvēti un rekonstruēti 60 km autoceļa, izveidoti 10 divlīmeņu satiksmes mezgli, izbūvēti un rekonstruēti tilti un blakus ceļi.

Projekta realizācijas rezultātā minētajā maršrutā ievērojami paaugstinās satiksmes drošību un braukšanas komfortu, kā arī atslogos autoceļu A6 Rīga - Daugavpils–Krāslava–Baltkrievijas robeža (Paternieki).

Projekta kopējās izmaksas ir ap 66 miljoniem latu, no kurām 85 procenti tika līdzfinansēti no ES Kohēzijas fonda.

Latvijā

Ieinteresētības un degsmes trūkums politiķos steidzamā kārtā meklēt efektīvus risinājumus, kā slēgt mūsu valsts austrumu robežu nelikumīgajiem šķērsot tīkotājiem, vedina domāt, ka arī vismaz tuvākajā laikā asa sižeta filmu cienīgās tā dēvēto migrantu tvarstīšanas tā arī turpināsies. Šo nejēdzību izbeigt var tikai vienā veidā – cieši noslēgt austrumu robežu.

Svarīgākais