Uz Čakstes pieminekļa naktī uzkrāsots kāšu krusts un dīvains paraksts

© F64 Photo Agency

Rīgā, Meža kapos, aizvadītajā naktī apgānīts pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes memoriāls.

Piemineklim otrā pusē uzzīmēts kāškrusts, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis. Blakus tam uzrakstīts "M. Ruks".

Jau vēstīts, ka portālā "ManaBalss.lv" par iniciatīvu, kas piedāvā nojaukt pieminekli Pārdaugavā un atjaunot laukuma vēsturisko plānojumu, parakstījušies vairāk nekā 11 000 cilvēku. Viens no iniciatīvas autoriem ir Māris Ruks.

Noziegums noticis laikā no plkst.1 līdz 8. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek aktīva izmeklēšana.

Arī Rīgas domē apstiprināja šo informāciju, un pašlaik notikuma vietu devies apskatīt Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājs Dainis Turlais.

Čakstes memoriāls atrodas Meža kapos, ko atklāja 1935.gadā. Tā centrā atrodas liela izmēra Čakstes portrets profilā, bet uz vidusass zemē - prezidenta kaps.

Uz šo simbolisko un ģeometrisko centru vērsti abi pieminekļa sānu ciļņi: kreisajā pusē sērojošas sievietes profils, labajā attēlots senlatviešu karavīrs. Pieminekļa arhitektoniskā siena veidota no Daugavgrīvas cietokšņa vaļņu apšuvuma granīta akmeņiem, bet ciļņi kalti sārtā un pelēkā Somijas granītā.

Čakstes memoriāls ir iecienīts apmeklētājiem, īpaši to apmeklē Mirušo piemiņas dienā, kad tūkstošiem cilvēku pie tā novieto savas sveces.

Svarīgākais