Brīdinājums - Latvijā nopērkams uztura bagātinātājs var izraisīt smagu slimību

© publicitātes

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina neiegādāties un nelietot uztura bagātinātāju "Oxy Elite Pro", jo tā lietošana var izraisīt akūtu hepatītu un aknu mazspēju.

Uztura bagātinātājs nav reģistrēts PVD Uztura bagātinātāju reģistrā, taču to, iespējams, var iegādāties no izplatītājiem un internetā.

Saņemtajā informācijā no ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes norādīts, ka uztura bagātinātājs "Oxy Elite Pro" paredzēts svara kontrolei un muskuļu masas palielināšanai, taču tā lietošana var izraisīt akūtu hepatītu un aknu mazspēju. Tāpat ASV nacionālais kontaktpunkts informē, ka turpina detalizētu izmeklēšanu.

Patērētājiem, kuri ir iegādājušies "Oxy Elite Pro" vai arī citu uztura bagātinātāju, kas marķēts ar šādu zīmolu, vajadzētu nekavējoties pārtraukt tā lietošanu un nodot produktu izplatītājiem, norāda PVD.

Latvijā

Kāpēc bruņotie spēki nenotrieca ar sprāgstvielām aprīkoto krievu dronu, kāpēc nebrīdināja par civilo aizsardzību atbildīgos? Šie bija tikai daži no neatbildētajiem jautājumiem pēc Krievijas palaistā drona nokrišanas Gaigalavā. Viena no nepateiktajām atbildes daļām slēpjas faktā, ka Militārajai policijai par nokritušo objektu paziņoja policija, savukārt tā saņēma zvanu no vietējā iedzīvotāja, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Lai arī nepatīkama un kļūdu pilna, šī bijusi laba mācībstunda nākotnei. 

Svarīgākais