Atliek lemšanu par maksas paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā

No Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas rītdienas sēdes darba kārtības izņemts jautājums par tarifu palielināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, jautājuma izskatīšana atlikta, jo galvaspilsētas mērs vēlas vēlreiz tikties ar SIA "Rīgas satiksme" vadību, lai spriestu par uzņēmuma finansiālajām iespējām un izvērtētu uzņēmuma budžetu 2010.gadam.

Jau ziņots, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" komisijai lūgusi veikt izmaiņas biļešu cenās, ieviešot braukšanas tarifu 0,60 latu apmērā.

Plānots, ka sabiedriskajā transportā no nākamā gada 1.janvāra maksa par braucienu sasniegs 60 santīmus, bet, pērkot biļeti pie vadītāja, būs jāšķiras pat no 80 santīmiem.

"Rīgas satiksme" norāda, ka līdzšinējās uzņēmuma un pakalpojumu izmaksu optimizācijas iespējas ir izsmeltas, tādēļ jāpaaugstina braukšanas tarifs.

Atbilstoši pašvaldības prioritātēm skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem, daudzbērnu ģimeņu vecākiem un citām pasažieru kategorijām būs pieejamas līdzšinējās biļetes ar atlaidi par nemainīgu cenu.

Piedāvātās izmaiņas biļešu cenās skar iedzīvotājus, kuri nesaņem atlaides, - maksājot par vienu braucienu, turpmāk būs jāmaksā 60 santīmi. Mēneša abonementa biļešu cenas pieaugs par 50%.

Svarīgākais