Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka amatā gatavojas iecelt Juri Lūkasu

Rīgas dome gatavojas pašreizējo Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka pienākumu izpildītāju Juri Lūkasu apstiprināt policijas priekšnieka amatā, liecina Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdes darba kārtība.

Oktobra nogalē Lūkasa kandidatūru šim amatam apstiprinājusi Iekšlietu ministrija.

Lūkass pašvaldības policijā sācis strādāt 1991.gadā kā RPP pārvaldes Latgales priekšpilsētas nodaļas sevišķi svarīgu uzdevumu inspektors un, pakāpeniski kāpjot pa karjeras kāpnēm, kopš 2003.gada bijis RPP priekšnieka vietnieks.

Kopš 2006.gada Lūkass saņēmis vairāk nekā 20 dažādus apbalvojumus, tostarp par nopelniem policista darbā saņēmis Zelta goda zīmi, 2002.gadā saņēmis pirmās pakāpes Goda zīmi par ieguldījumu RPP izveidošanā, kā arī Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta Atzinības zīmi. 2004.gadā viņam piešķirta 1991.gada Barikāžu aizstāvju piemiņas zīme, bet 2008.gadā Lūkass saņēmis Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas pirmās pakāpes goda zīmi "par nopelniem Militārās policijas attīstībā", kā arī NBS komandiera Goda rakstu un virkni citu pateicību un atzinību.

Lūkass 2003.gadā Sociālo tehnoloģiju augstskolā ieguvis jurista kvalifikāciju un bakalaura grādu tiesību zinātnēs, bet 2008.gadā Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā.

Jautājums par Lūkasa apstiprināšanu RPP priekšnieka amatā ceturtdien, 7.novembrī, tiks skatīts Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē, bet gala lēmums būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Jau ziņots, ka līdzšinējais RPP priekšnieks Jānis Geduševs šā gada 26.septembrī, policijas 23.gadadienai veltītā svinīgajā pasākumā, paziņoja par aiziešanu no amata. Viņš iecelts pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdē, kur būšot atbildīgs par drošības jautājumiem sabiedriskajā transportā.

Geduševs policijas priekšnieka amatā nostrādāja vairāk nekā 11 gadus.

Lūkass tika noteikts par RPP priekšnieka pienākumu izpildītāju, savukārt policijas priekšnieka vietnieka pienākumus uzdots veikt Andrejam Aronovam, kurš līdz šim ieņēma RPP Tūrisma nodaļas priekšnieka posteni un šogad kandidēja pašvaldību vēlēšanās no apvienības "Saskaņas centrs" un partijas "Gods kalpot Rīgai" saraksta.

Svarīgākais