Ceļojumu sāk Eņģeļu ekspresis

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Brīvdienās savu ceļojumu sācis labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju īpašais Eņģeļu ekspresis, kurš viesosies 26 Latvijas pilsētās, aicinot iedzīvotājus ziedot krājkasītēs uzkrātās monētas cēlam mērķim – šāgada Eņģeļi pār Latviju akcijas smagi slimo bērnu ārstēšanai.

Šogad Eņģeļi pār Latviju nolaidīsies jau sesto gadu un LNT, Ziedot.lv, Swedbank un Rimi no sirds pateicas ikvienam labestīgam cilvēkam, kas šo piecu gadu laikā ir snieguši palīdzīgu roku, saziedojot 1,95 miljonus latu, ar kuriem nodrošināta palīdzība 650 bērniem. Tomēr Latvijā vēl ir citi smagi slimi bērniņi, kuri cer uz palīdzību. Šajā gadā akcijas organizatori Eņģeļi pār Latviju aizsāk ar īpašu Eņģeļu ekspresi, kas viesosies 26 dažādās Latvijas pilsētās ar labdarības pasākumiem. «Šogad mēs ne tikai lūdzam palīdzību bērnu ārstniecībai, bet īpašā Eņģeļu ekspresī dodamies ciemos pie akcijas draugiem visā Latvijā, lai satiktos,» saka Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. Šogad savu sargeņģeļi gaida un uz visu palīdzību cer piecus gadus vecā Annija Aleksejeva, kura vēlas staigāt un skriet un kurai ir nepieciešama operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā; viengadīgā Evelīna Jonase, kurai ir pirmā tipa diabēts un ir nepieciešams iegādāties speciālu insulīna pumpīti. Palīdzību gaida arī septiņgadīgie – Kate Kronberga, kurai ir iedzimta smaga vielmaiņas saslimšana un speciālas neirorehabilitācijas programmas un medikamentu iegādei nepieciešams sabiedrības atbalsts, un Raivis Kristiāns Lukjanovs – zēns piedzimis priekšlaikus, un viņam diagnosticēta bērnu cerebrālā trieka, viņa veselības nostiprināšanai rekomendēta reitterapija un rehabilitācijas pasākumi. Lai bērni dzīvotu, kopumā nepieciešami 39 992 lati.

Labdarības akcijas noslēgums plānots 15. decembrī, kad LNT tiešraidē norisināsies lielais labdarības koncerts. «Satiksimies, lai palīdzētu, lai izjustu kopā būšanas, dāvināšanas un saņemšanas prieku. Katram dāvinājumam ir milzu vērtība – vēlme palīdzēt,» uzsver Labestības dienas vadītāja Katrīne Pasternaka.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)