''Mono'' iesniedz prasību tiesā pret ''Latvijas Pastu''

7.decembrī SIA "MONO" iesniedz prasību Rīgas rajona tiesā par Sadarbības līguma neizpildi, kas tika noslēgts starp holdinga kompāniju MONO un VAS ''Latvijas Pasts" (Latvijas Pasts) ar mērķi pārņemt Latvijas Pasta nodaļas, kas Latvijas Pastam nesa 3,9 miljonus latu lielus zaudējumus, un nodrošināt visā Latvijas teritorijā kvalitatīvus un visiem pieejamus pasta pakalpojumus, dibinot atsevišķu kapitālsabiedrību AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkls".

AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkls", pārņemot Latvijas Pasta nodaļu infrastruktūru un visus pasta nodaļās strādājošos pasta speciālistus, nodrošinātu visu valsti aptveroša pasta pakalpojumu tīkla funkcionēšanu un tālāku attīstību. Pie tam, AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkls" apņemas tuvāko divu gadu laikā nesamazināt pasta nodaļu skaitu un gada laikā nesamazināt ar klientu apkalpošanu saistīto pasta nodaļu darbinieku skaitu, informē SIA ''Mono'' sekretāre Aija Siliņa.

2008.gada decembrī noslēgto Sadarbības līgumu, kā arī tā ietvaros paredzēto pasākumu veikšanu, atbalstīja Ministru Kabinets un uzdeva Satiksmes Ministrijai, kas ir Latvijas Pasta kapitāldaļu turētāja, veikt nepieciešamos pasākumus un kontroli par Sadarbības līgumā paredzēto saistību īstenošanu.

"Pēc LPNT dibināšanas tika uzsākta Uzņēmuma pārejas līguma un tā pielikumu saskaņošana, kura pēc gandrīz gadu aktīva darba, ir pabeigta. Latvijas Pastam pa šo laiku ir nomainījušies vairāki Valdes sastāvi, kas katrs nāca ar citādāku viedokli un politiku par pasta tālāko attīstību. Esošais Valdes sastāvs patlaban novilcina šī līguma parakstīšanu, meklējot formālus iemeslus līguma nenoslēgšanai. Līdz ar to, lai aizstāvētu savas tiesības, esam spiesti vērsties tiesā," norāda viens no MONO akcionāriem Biomins Kajems.

Svarīgākais