Okupācijas muzeja ekspozīciju turpmāk varēs apskatīt tikai pagaidu telpās

No šodienas Okupācijas muzeja ekspozīciju varēs apskatīt tikai muzeja pagaidu telpās Raiņa bulvārī 7, bijušajās ASV vēstniecības telpās, kas atrodas netālu no Brīvības pieminekļa.

Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko lietu speciāliste Līga Strazda norāda, ka vakar bija pēdējā diena, kad bija atvērts Latvijas Okupācijas muzejs tā līdzšinējā mājvietā Latviešu strēlnieku laukumā 1.

Muzejs pagaidu telpās ziemas sezonā atvērts no plkst.11 līdz 17 katru dienu, izņemot pirmdienas.

Latvijas Okupācijas muzejs, kas stāsta par laikaposmu no 1940. līdz 1991.gadam, dod iespēju kompaktā veidā iepazīties ar Latvijas valsts vēstures dramatiskajām lappusēm - valstiskās neatkarības zaudēšanu, okupācijas laikā piedzīvoto un valsts neatkarības atkal atgūšanu.

Kā ziņots, ēkā Latviešu strēlnieku laukumā gaidāmi rekonstrukcijas darbi. Gada nogalē plānots noslēgt ēkas piebūves tehnisko projektu, bet nākamā gada sākumā - izsludināt konkursu par Okupācijas muzeja piebūves celtniecību.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais